Du har tre muligheder for at blive frivillig i Spanien

I Dansk ICYE har vi et short-term program og et long-term program for at blive frivillig i Spanien, udover vores EU-støttede program. Vores short-term program hedder STePs-programmet og løber fra minimum 4 uger til maksimum 16 uger. Vores long-term program hedder ICYE-programmet og er enten på 6 eller 12 måneder. På det EU-støttede program, ESC – Individual Volunteering , får du dine udgifter til transport, kost og logi dækket. ESC – Individual Volunteering kan vare fra 2 til 12 måneder. På de nedenstående links kan du læse mere om programmerne og finde ud af, hvilket program der passer bedst til dig.

Viva España

Det sydeuropæiske land kan blandt andet byde på sangria, tapas og churros, men der er også meget andet landet kan byde på, deriblandt en lang og spænderne historie.

Med Pyrenæerne, Sierra Nevada og den Kantabriske bjergkæde er Spanien et af Europas mest bjergrige lande. Højdeforskellene i landet gør, at der er store klimavariationer mellem landets regioner. Der er typisk Atlanterhavsklima mod nord, mens der er en del varmere længere mod syd. Store dele af landet er truet af skovbrande i sommerhalvåret.

Det katolske land i Sydeuropa har en meget lang historie. Ca. år 200 f.kr. erobrede romerne landet fra fønikerne og kartaginienserne. Efter romerrigets fald havde Spanien en række forskellige herskere i forskellige regioner og først i slutningen af 1400-tallet blev Spanien samlet til ét rige. Christopher Columbus’ rejser til Syd- og Mellemamerika forøgede størrelsen på det spanske rige, men gjorde også, at rigtig mange spaniere udvandrende til kolonierne. I 1800-tallet, mistede landet alle større kolonier i Sydamerika og var reduceret til en tilbagestående og ubetydelig europæisk stat.

Den spanske borgerkrig varede fra 1936 til 1939, hvorefter general Franco styrede som diktator indtil sin død i 1975. Herefter fik landet et indskrænket monarki og et parlament, som de stadig har den dag i dag.

Flere af Spaniens regioner ønsker mere eller mindre selvstyre. Bl.a. Baskerlandet og Catalonien har i særdeleshed har opnået et betydeligt selvstyre, men dog ikke fuld selvstændighed fra Spanien. Gibraltar-regionen i det sydligste af Spanien er dog ikke på spanske hænder, men er en del af Storbritannien. Vil du læse mere om Spanien kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvis du har lyst gå mere i dybden med ICYE-programmet kan du læse den National Profile, som modtagerorganisationen har udarbejdet. Her får ud et overblik over landet, kulturen, modtagerorganisationen og det at være frivillig i landet. Du kan også læse mere om de enkelte projekter i modtagerorganisationens Work Profile.

Mangler du inspiration?

Hvis du mangler det sidste skridt for at tage kontakt, kan du klikke dig ind og læse nogle tidligere volontørblogs. Her kan du både læse om Alisa ophold med ESC-programmet og Lærke-Marias ophold på ICYE-programmet. Du finder dem ved at klikke på billederne nedenfor.

Alisa på ICYE-programmet i Spanien (2012-2013)
Lærke-Maria på ICYE-programmet i Spanien (2012-2013)

ICYE i verden