Om Spanien
Projekter
Det lange program
Det korte program
Europæiske program

Er du også glad for den spanske varme og nogle god helado? Og går du og drømmer om at lave frivilligt arbejde – hvad enten det er med socialt arbejde eller miljømæssigt arbejde? Så har du her en gylden mulighed. I Spanien er der nemlig flere projekter, der kan bringe dig helt tæt på livet i Spanien samtidig med at du laver noget meningsfuldt arbejde.

Vi har tre forskellige programmer, der kan sende dig ud på din rejse til Spanien. Det ene er vores langvarige program, kaldet ICYE-programmet. Det andet er et kortvarigt program, kaldet STePs-programmet. Det tredje er et EU finansieret program.

¡Viva España!

Det sydeuropæiske land kan blandt andet byde på sangria, tapas og churros, men der er også meget andet landet kan byde på, deriblandt en lang og spænderne historie.

Med Pyrenæerne, Sierra Nevada og den Kantabriske bjergkæde er Spanien et af Europas mest bjergrige lande. Højdeforskellene i landet gør, at der er store klimavariationer mellem landets regioner. Der er typisk Atlanterhavsklima mod nord, mens der er en del varmere længere mod syd. Store dele af landet er truet af skovbrande i sommerhalvåret.

Det katolske land i Sydeuropa har en meget lang historie. Ca. år 200 f.kr. erobrede romerne landet fra fønikerne og kartaginienserne. Efter romerrigets fald havde Spanien en række forskellige herskere i forskellige regioner og først i slutningen af 1400-tallet blev Spanien samlet til ét rige. Christopher Columbus’ rejser til Syd- og Mellemamerika forøgede størrelsen på det spanske rige, men gjorde også, at rigtig mange spaniere udvandrende til kolonierne. I 1800-tallet, mistede landet alle større kolonier i Sydamerika og var reduceret til en tilbagestående og ubetydelig europæisk stat.

Den spanske borgerkrig varede fra 1936 til 1939, hvorefter general Franco styrede som diktator indtil sin død i 1975. Herefter fik landet et indskrænket monarki og et parlament, som de stadig har den dag i dag.

Flere af Spaniens regioner ønsker mere eller mindre selvstyre. Bl.a. Baskerlandet og Catalonien har i særdeleshed har opnået et betydeligt selvstyre, men dog ikke fuld selvstændighed fra Spanien. Gibraltar-regionen i det sydligste af Spanien er dog ikke på spanske hænder, men er en del af Storbritannien. Vil du læse mere om Spanien kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Spanien

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Spanien.

BLIV INSPIRERET

Klik for at læse om Alisas ophold i Spanien (2012-2013)

Klik for at læse om Lærke-Marias ophold i Spanien (2012-2013)

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kr. 31.500
12 måneder kr. 44.000

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 7.580
5 uger kr. 8.230
6 uger kr. 8.890
7 uger kr. 9.550
8 uger kr. 10.210
9 uger kr. 10.870
10 uger kr. 11.530
11 uger kr. 12.190
12 uger kr. 12.850
13 uger kr. 13.500
14 uger kr. 14.160
15 uger kr. 14.820
16 uger kr. 15.480

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

ESC-programmet

Det europæiske program

ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program under European Solidarity Corps (ESC). Programmet giver unge mellem 18 og 30 år mulighed for at tilbringe mellem 2 og 12 måneder i et europæisk land eller et partnerland, hvor du udfører frivilligt arbejde og herigennem lærer om et andet lands kultur, arbejdsliv og fritid.

Det er gratis for dig at rejse som ESC-volontør, da du får dækket udgifter til transport, forsikring, sprogkursus, lommepenge samt kost og logi.

På programmet skal du selv være aktiv i at finde og ansøge de projekter, der tilbyder plads til frivilligt arbejde og det kan altså sammenlignes med at søge job. Du er i mange tilfælde oppe imod mange andre ansøgere om samme projekt og vi anbefaler derfor, at du sender ansøgninger til mere end ét projekt for at have større chance for at blive udvalgt.

Det er en længere ansøgningsprocedure at søge om frivilligt arbejde gennem ESC – Individual Volunteering. Vi anbefaler derfor, at du kommer i gang i god til inden du vil afsted. F.eks. kan projekter søge efter volontører op til 8 måneder før projektstart.

Læs mere om ESC-programmet

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi

 • Lommepenge
 • Syge-, ulykke- og ansvarsforsikring
 • Transportomkostninger
 • Sprogkursus

Hvor kan jeg komme hen?