Bliv frivillig i Schweiz med Dansk ICYE

I Dansk ICYE har vi et long-term program for at blive frivillig i Schweiz. Det hedder ICYE-programmet og er enten på 6 eller 12 måneder. På det nedenstående link kan du læse mere om programmet og finde lige netop det projekt du drømmer om.

ICYE-program Europa STePs-program Schweiz

Schweiz

Landet med de mange folkeafstemninger

I hjertet af Europa finder du Schweiz. Det bjergrige land grænser op til Frankrig, Italien, Tyskland og Østrig, hvilket til hverdag kommer til udtryk i landets tre officielle sprog: fransk, italiensk og tysk. Landet er med sin storslåede natur og verdensberømte bjerge et af ​​Europas førende turistlande. Men der er andet til landet end alper og chokolade.

Schweiz har en lang tradition for fokus på humanitære problemstillinger og er i dag hovedsæde for mange internationale organisationer indenfor dette område, såsom FN, WHO og Internationale Røde Kors.

Derudover er landet er blandt andet kendt for sine hyppige folkeafstemninger, en meget direkte form for demokrati, og sin neutralitet. På den internationale politiske scene prøver Schweiz at være så objektiv som muligt og på trods af dens centrale placering i det europæiske kontinent, har Schweiz valgt ikke at blive en del af EU. Landet er dog nu en del af Schengen-samarbejdet.

Derudover er schweizerene meget forsigtige, nærmest konservative. Blandt andet fik kvinder ikke stemmeret før 1971 og deres regler omkring statsborgerskab er verdens strengsete.

Schweiz har ingen universel sygesikring, men borgerne er pålagt at tegne privat sygeforsikring. Forsikringsselskaberne skal dog acceptere alle ansøgere.

Hvis du vil læse mere om det bjergfulde land midt i Europa, kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvis du har lyst gå mere i dybden med ICYE-programmet kan du læse den National Profile, som modtagerorganisationen har udarbejdet. Her får ud et overblik over landet, kulturen, modtagerorganisationen og det at være frivillig i landet. Du kan også læse mere om de enkelte projekter i modtagerorganisationens Work Profile.

National Profile Work Profile

Bliv inspireret!

På vores Pinterest har vi samlet forskellige ting omkring det at være frivillig. Du kan f.eks. se tidligere frivilliges billeder, læse om madkultur, se smukke naturbilleder og læse spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!

ICYE i verden