Drømmer om schweiziske alper og at lave frivilligt arbejde med børn eller handicappede – eller monstro med noget mere organisatorisk? I så fald har du dit livs mulighed her. I det smukke land, Schweiz, er der nemlig masser af projekter for dig, der gerne vil lave noget frivilligt socialt arbejde.

Hvis Schweiz er din drømmedestination, har vi to programmer, der kan sende dig af sted på dit drømmeophold. Det ene er et langvarigt program, kaldet ICYE-programmet. Det andet er et kortvarigt program, kaldet STePs-programmet.

Landet med de mange folkeafstemninger

I hjertet af Europa finder du Schweiz. Det bjergrige land grænser op til Frankrig, Italien, Tyskland og Østrig, hvilket til hverdag kommer til udtryk i landets tre officielle sprog: fransk, italiensk og tysk. Landet er med sin storslåede natur og verdensberømte bjerge et af ​​Europas førende turistlande. Men der er andet til landet end alper og chokolade.

Schweiz har en lang tradition for fokus på humanitære problemstillinger og er i dag hovedsæde for mange internationale organisationer indenfor dette område, såsom FN, WHO og Internationale Røde Kors.

Derudover er landet er blandt andet kendt for sine hyppige folkeafstemninger, en meget direkte form for demokrati, og sin neutralitet. På den internationale politiske scene prøver Schweiz at være så objektiv som muligt og på trods af dens centrale placering i det europæiske kontinent, har Schweiz valgt ikke at blive en del af EU. Landet er dog nu en del af Schengen-samarbejdet.

Derudover er schweizerene meget forsigtige, nærmest konservative. Blandt andet fik kvinder ikke stemmeret før 1971 og deres regler omkring statsborgerskab er verdens strengsete.

Schweiz har ingen universel sygesikring, men borgerne er pålagt at tegne privat sygeforsikring. Forsikringsselskaberne skal dog acceptere alle ansøgere. Hvis du vil læse mere om det bjergfulde land midt i Europa, kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvad kan jeg lave i Schweiz?

Hvis du har lyst gå mere i dybden med ICYE-programmet kan du læse den National Profile, som modtagerorganisationen har udarbejdet. Her får ud et overblik over landet, kulturen, modtagerorganisationen og det at være frivillig i landet. Du kan også læse mere om de enkelte projekter i modtagerorganisationens Work Profile.


ICYE-programmet

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Pris

VarighedPris
6 månederKontakt sekretariatet
12 månederKontakt sekretariatet

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.
Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Minimum to seminarer under opholdet
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

STePs-programmet

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Pris

VarighedPris
4 ugerkr. 7.950
5 ugerkr. 8.980
6 ugerkr. 10.010
7 ugerkr. 11.040
8 ugerkr. 12.070
9 ugerkr. 13.100
10 ugerkr. 14.140
11 ugerkr. 15.170
12 ugerkr. 16.200
13 ugerkr. 17.230
14 ugerkr. 18.260
15 ugerkr. 19.290
16 ugerkr. 20.320

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Kost og logi
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?