Drømmer du om at opleve Mother Russia samtidigt med at du laver frivilligt arbejde? Så har du en rigtig god mulighed her. I Rusland er der flere projekter, der primært omhandler børn og handicappede, så hvis du har et hjerte, der banker for at lave socialt arbejde, så er Rusland et godt sted for dig, men er du mere interesseret i dyr og organisationsarbejde, er der også mulighed for det i Rusland.

I Rusland tilbyder vi to forskellige programmer. Det ene er et langvarigt program, kaldet ICYE-programmet. Det andet er et kortvarigt program, kaldet STePs-programmet.Verdens største Rusland!

11 tidszoner, anerkendt som supermagt og en kæmpe fiskeeksport. Rusland er langt det største land i verden med et areal på 17.075.400 km². Det dækker mere end en niendedel af Jordens og kan rumme Danmark knap 400 gange. Landet strækker sig over 40% af Europa og hele det nordlige Asien, og derfor ligger Rusland i den verdensdel man kalder Euroasien. Indbyggertallet i landet er på 144 millioner, hvilket gør Rusland til det 9. mest folkerige land i verden.

Ruslands historie strækker sig over nogle intense århundreder. Hvad der startede med østlige slaver i det 9. århundrede udviklede sig til et russisk imperium med erobringer og annekteringer i det 18. århundrede. Det russiske imperium bliver i dag betragtet som det 3. største imperium i historien. Efter opløsningen af Sovjetunionen i 1991, blev Rusland grundlagt som Den Russiske Føderation og anerkendt som en af verdens supermagter. Derfor er international handel og politik i dag faktor for verdens største land.

På grund af sin størrelse, indeholder landet mange forskellige miljøer og landskaber. Rusland har verdens største skovområder, verdens største søområder, der indeholder 1/4 af verdens ferskvand, og verden største reserver af mineral- og energiressourcer, herunder er Rusland også verdens største olieproducent. Rusland er størst til alt, hvilket også er afspejlet i landet hovedstad Moskva, hvilken både er Ruslands og Europas største by. Moskva er en af verdens største centrummer for kunst, ballet og film, og er hjemsted intet mindre end 93 teatre, 123 biografer og 24 koncerthuse. Det er dermed ikke mærkeligt, at Moskva har en af verdens travleste undergrundsbaner, der ud over at være kendt for at være verdens flotteste udsmykkede metro-system, også transporterer over 8,2 millioner mennesker på en normal hverdag.

Rusland har meget at byde på for udefrakommende, og vi kan ikke komme uden om, at landet er hjemsted for verdens længste jernbane, den transsibiriske jernbane, der er en attraktion for mange turister verden over. Af andre hovedattraktioner i Rusland kan nævnes Vasilij-katedralen, Den Røde Plads, Vinterpaladset og Opstandelseskirken. Hvis du vil vide mere om verdens største land, kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvad kan jeg lave i Rusland?

Hvis du har lyst gå mere i dybden med ICYE-programmet kan du læse den National Profile, som modtagerorganisationen har udarbejdet. Her får ud et overblik over landet, kulturen, modtagerorganisationen og det at være frivillig i landet. Du kan også læse mere om de enkelte projekter i modtagerorganisationens Work Profile.

Klik for at læse om Martins ophold i Rusland (2016)

ICYE-programmet

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Pris

VarighedPris
6 månederkr. 28.500
12 månederkr. 44.000

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.
Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Minimum to seminarer under opholdet
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

STePs-programmet

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Pris

VarighedPris
4 ugerkr. 7.200
5 ugerkr. 8.050
6 ugerkr. 8.890
7 ugerkr. 9.740
8 ugerkr. 10.580
9 ugerkr. 11.430
10 ugerkr. 12.270
11 ugerkr. 13.120
12 ugerkr. 13.960
13 ugerkr. 14.810
14 ugerkr. 15.650
15 ugerkr. 16.500
16 ugerkr. 17.340

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Kost og logi
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?