Om Polen
Projekter
Det lange program
Det korte program
Europæiske program

Har du lyst til at gå på opdagelse i vilde europæiske skovområder og se bisoner? Eller har du måske en interesse for Anden Verdenskrig? Så er Polen et enormt spændende sted for dig. Du har mulighed for at komme til Polen og være frivillig både med handicappede men også med børn. Så drømmer du om at komme af sted og lave socialt arbejde, er Polen en god mulighed.

Vi har tre forskellige programmer, der kan sende dig af sted til dette skønne land. Det ene er vores langvarige program, ICYE-programmet. Det andet er vores kortvarige program, STePs-programmet. Det tredje er et EU finansieret program, ESC-programmet.

Få spændende oplevelser

Polen ligger i Centraleuropa og er omgivet af Tyskland mod vest, Tjekkiet og Slovakiet mod syd, Ukraine og Hviderusland mod øst og Litauen og den russiske enklave Kaliningrad mod nord. Med en befolkning på omkring 38,5 millioner mennesker, er Polen det 6. mest folkerige land i Den Europæiske Union, det 9. mest folkerige land i Europa og det 33. mest befolkede land i verden. Yderligere er Polen verdens 69. største land med et areal på 312.679 km².

Hvis du interesserer dig for anden verdenskrig og den nationalsocialistiske jødeudryddelse, er Polen helt klart et værd at besøge. Under anden verdenskrig blev landet besat af Tyskland og det tyske SS-korps valgte at opføre et område med koncentrationslejre i Polen. Lejrområdet blev kaldt for Auschwitz og bestod af 3 lejre. Auschwitz 1 var en fangelejr for politiske fanger, Auschwitz 2 (Birkenau) og Auschwitz 3 var udryddelseslejre. Dertil var der 40 ‘underlejre’ i området, hvor slavearbejdere boede, der blev lejet ud til omkringliggende tyske fabrikker. Auschwitz er i dag det mest markante symbol på anden verdenskrig og et blevet optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Du kan besøge området i Polen, hvor Auschwitz 1 og 2 stadig står forholdsvist urørt. I Auschwitz 1 har man yderligere bygget et museum, hvor du blandt andet kan se de virkelige 110.000 par sko fra gassede mennesker, 4 tons af deres hår og mange af deres ejendele.

En anden polsk attraktion, der er registreret på UNESCOs verdensarvsliste er Wieliczka Saltminen. Saltminen er verdens ældste igangværende mine, der producerede spisesalt fra starten af 1200-tallet konstant indtil 2007. I dag kan de årlige 1,2 millioner turister tage på rundtur i saltminen, hvor man blandt andet støder på en underjordisk sø, et dusinvis af statuer, tre kapeller og en komplet katedral – alt sammen hugget ud i salt og har været flere hundrede år undervejs. Faktisk er der nogle, der vælger at blive gift nede i én af saltminens kapeller. Hvis du vil læse mere om Polen og landets attraktioner, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Polen

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Polen.

BLIV INSPIRERET

Klik for at læse om Yukihos ophold i Polen (2020)

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kr. 30.000
12 måneder kr. 41.000

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 7.200
5 uger kr. 8.050
6 uger kr. 8.890
7 uger kr. 9.740
8 uger kr. 10.580
9 uger kr. 11.430
10 uger kr. 12.270
11 uger kr. 13.120
12 uger kr. 13.960
13 uger kr. 14.810
14 uger kr. 15.650
15 uger kr. 16.500
16 uger kr. 17.340

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

ESC-programmet

Det europæiske program

ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program under European Solidarity Corps (ESC). Programmet giver unge mellem 18 og 30 år mulighed for at tilbringe mellem 2 og 12 måneder i et europæisk land eller et partnerland, hvor du udfører frivilligt arbejde og herigennem lærer om et andet lands kultur, arbejdsliv og fritid.

Det er gratis for dig at rejse som ESC-volontør, da du får dækket udgifter til transport, forsikring, sprogkursus, lommepenge samt kost og logi.

På programmet skal du selv være aktiv i at finde og ansøge de projekter, der tilbyder plads til frivilligt arbejde og det kan altså sammenlignes med at søge job. Du er i mange tilfælde oppe imod mange andre ansøgere om samme projekt og vi anbefaler derfor, at du sender ansøgninger til mere end ét projekt for at have større chance for at blive udvalgt.

Det er en længere ansøgningsprocedure at søge om frivilligt arbejde gennem ESC – Individual Volunteering. Vi anbefaler derfor, at du kommer i gang i god til inden du vil afsted. F.eks. kan projekter søge efter volontører op til 8 måneder før projektstart.

Læs mere om ESC-programmet

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi

 • Lommepenge
 • Syge-, ulykke- og ansvarsforsikring
 • Transportomkostninger
 • Sprogkursus

Hvor kan jeg komme hen?