Hvad enten du kunne tænke dig at lave frivilligt arbejde på en skole, med dyr eller miljø, med sundhed eller munkeundervisning, så har du mulighed for det i det smukke land Nepal, hvor du også lige kan tage et smut forbi Mount Everest i din fritid.

Kunne du tænke dig at komme til Nepal, så udbyder vi to forskellige programmer, der kan få dig af sted. ICYE-programmet er et langvarigt program, mens STePs-programmet er et kortvarigt program.Oplev Mount Everest i Nepal

Nepal ligger i Sydasien og grænser op til Kina og Indien. Kathmandu er landets hovedstad og dem største storby. Nepal er et land med meget forskelligartet og rig geografi, kultur og religioner.

Geografien i Nepal er opdelt i højtliggende bjergområder og lavtliggende landområder. Det bjergrige nord har otte af verdens ti højeste bjerge, herunder den højeste, Sagarmatha, bedre kendt som Mount Everest. Hvis du er til spænding og eventyr, kan det være noget for dig at prøve at komme op til Base camp, 5000 meter over havets overflade. Det frugtbare og fugtige syd er stærkt befolket og huser det meste af landets knap 29 millioner indbyggere. Over halvdelen af befolkningen bor i det smalle sydlige lavlandsområde Terai. Befolkningen er primært en blanding af Hinduer og Buddhister, hvilket har skabt en mikset og spændende kultur. Begge religioner kendtegnes bedst ved, at deres kultur er afspejlet i højthellige templer, og derfor er der ekstremt mange forskelligartet og fantastisk smukke templer i landet. Disse er i den grad et besøg værd! Især den centrale del af Kathmandu er præget af den karakteristiske arkitektur og kunstudfoldelse fra Kathmandus storhedstid med traditionsrige hinduistiske og buddhistiske templer og paladser, hvoraf hovedparten er flere hundrede år gamle, enkelte endog helt op til 1.000 år eller mere.

På trods af sin naturlige skønhed og den spændende miksede kultur, er der mange sociale og økonomiske udfordringer, der plager i Nepal. Ca. 40% af befolkningen lever i fattigdom og størstedelen af folket er selvforsynende landmænd, der ikke tjener særlig meget. Desværre er det kun mindre end 30% af landjorden, der kan opdyrkes, og derfor er befolkningstætheden i dyrkbare områder ekstremt stor, og konkurrencen om tjente penge er hård. Hvis du vil vide mere om Nepal, kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvilke projekter er der i Nepal?

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

nepal-ruller

ICYE-programmet

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 5 eller 10 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Pris

VarighedPris
5 månederkr. 25.500
10 månederkr. 33.500

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.
Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Minimum to seminarer under opholdet
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

STePs-programmet

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Pris

VarighedPris
4 ugerkr. 6.830
5 ugerkr. 7.300
6 ugerkr. 7.780
7 ugerkr. 8.250
8 ugerkr. 8.720
9 ugerkr. 9.190
10 ugerkr. 9.670
11 ugerkr. 10.140
12 ugerkr. 10.610
13 ugerkr. 11.080
14 ugerkr. 11.560
15 ugerkr. 12.030
16 ugerkr. 12.500

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Kost og logi
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?