Hvis du kunne tænke dig at udføre frivilligt arbejde i Mexico, så har vi to programmer, du kan vælge imellem.

Du kan komme afsted på vores lange ICYE-program, hvor du er frivillig i 6 eller 12 måneder eller du kan blive frivillig på STePs-programmet, som er mere fleksibelt og giver dig mulighed for at være afsted i 4 til 16 uger.

I Mexico kan du bl.a. arbejde frivilligt med børn i skoler eller i børnehjem, hjælpe gadebørn og andre udsatte unge eller hjælpe ældre med dagligdagen og med aktiviteter.

Hvis du er mere til en anden type frivilligt arbejde, så kan du også se må muligheden for at arbejde med “community development” eller du kan arbejde med dyr og natur.

Mexico har mange forskellige projekter du kan dykke ned i og læse mere om.

Mexico er et livligt og farverigt land

Gademusikere, coronaer og fortovsrestauranter skaber den livlige og afslappede stemningen i Mexico. De glade mexicanere er nemme at snakke med, og samtalen bliver aldrig kedelig – om det foregår på spansk, engelsk, tegnesprog eller over en dans.

Mexico er et livligt og farverigt land, fordi festivaler og fejringer er en stor del af af den mexicanske kultur. Mange kender Cinco de Mayo, som er den største nationalpatriotiske helligdag i landet. Når du er i Mexico, er det også en oplevelse at deltage i deres Charreria, som er en fejring af deres nationalsport. Dette farverige land er dog meget mere end sombreros, tacos og festivaler. Landet har en farverig befolkning og ældgammel kultur.

Med en befolkning på godt 120 millioner mennesker, er Mexico en ‘melting pot’ af mange forskellige kulturer og folkefærd. Hvis du er interesseret i historie omkring mesoamerikanske og indianske kulturer, er Maya-folkene værd at besøge.Efter den spanske erobring af Mexico fra 1500 tallet til 1800 tallet, tror mange, at Maya-folkene uddøde. Men Maya-folkene findes stadigvæk og holder til i Sydmexico. Historien om Mayaerne strækker sig over 3.000 år, men det mest prominente ved Mayaernes historie er deres forudsigelser. Det siges, at Mayaerne har forudsagt mange begivenheder, som har fundet sted i nyere tid. Der findes mange Mayaruiner, som i den grad er et besøg værd, når du er i Mexico, bl.a. ruinbyerne Chichen Itza og Uxmal. Hvis du vil læse mere om Mexicos livlige og farverige kultur, kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvilke projekter har Mexico?

Hvis du vil blive klogere på hvad du kan lave af frivilligt arbejde i Mexico, så skal du læse landets Work Profile. Den er udarbejde af ICYE Mexico og fortæller dig om de muligheder for frivilligt arbejde du kan vælge imellem.

Du skal også tage et kig i deres National Profile. Den er nemlig også skrevet af ICYE Mexico selv, så du kan høre mere om landet, kulturen og hvad du kan forvente direkte fra dem, der tager imod dig i landet.

ICYE-programmet

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Pris

VarighedPris
6 månederkr. 27.000
12 månederkr. 36.500

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Inkluderet i prisen er:
 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Minimum to seminarer under opholdet
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr på prisen ved at vælge et kvotaland.

STePs-programmet

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Pris

VarighedPris i DKK
4 ugerkr. 6.980
5 ugerkr. 7.560
6 ugerkr. 8.150
7 ugerkr. 8730
8 ugerkr. 9.320
9 ugerkr. 9.900
10 ugerkr. 10.490
11 ugerkr. 11.070
12 ugerkr. 11.650
13 ugerkr. 12.240
14 ugerkr. 12.820
15 ugerkr. 13.410
16 ugerkr. 13.990

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Inkluderet i prisen er:
 • Kost og logi
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Hvor kan jeg komme hen?