Om Mexico
Projekter
Det lange program
Det korte program

Hvis du kunne tænke dig at udføre frivilligt arbejde i Mexico, så har vi to programmer, du kan vælge imellem. Du kan komme afsted på vores lange ICYE-program, hvor du er frivillig i 6 eller 12 måneder eller du kan blive frivillig på STePs-programmet, som er mere fleksibelt og giver dig mulighed for at være afsted i 4 til 16 uger.

I Mexico kan du bl.a. arbejde frivilligt med børn i skoler eller i børnehjem, hjælpe gadebørn og andre udsatte unge eller hjælpe ældre med dagligdagen og med aktiviteter. Hvis du er mere til en anden type frivilligt arbejde, så kan du også se må muligheden for at arbejde med “community development” eller du kan arbejde med dyr og natur. Mexico har mange forskellige projekter du kan dykke ned i og læse mere om.

Oplev farver og stemning

Gademusikere, kolde coronaer og fortovsrestauranter skaber den livlige og afslappede stemningen i Mexico. De glade mexicanere er nemme at snakke med, og samtalen bliver aldrig kedelig – om det foregår på spansk, engelsk, tegnesprog eller over en dans.

Mexico er et livligt og farverigt land, fordi festivaler og fejringer er en stor del af af den mexicanske kultur. Mange kender Cinco de Mayo, som er den største nationalpatriotiske helligdag i landet. Når du er i Mexico, er det også en oplevelse at deltage i deres Charreria, som er en fejring af deres nationalsport. Dette farverige land er dog meget mere end sombreros, tacos og festivaler. Landet har en farverig befolkning og ældgammel kultur.

Med en befolkning på godt 120 millioner mennesker, er Mexico en ‘melting pot’ af mange forskellige kulturer og folkefærd. Hvis du er interesseret i historie omkring mesoamerikanske og indianske kulturer, er Maya-folkene værd at besøge.

Efter den spanske erobring af Mexico fra 1500 tallet til 1800 tallet, tror mange, at Maya-folkene uddøde. Men Maya-folkene findes stadigvæk og holder til i Sydmexico. Historien om Mayaerne strækker sig over 3.000 år, men det mest prominente ved Mayaernes historie er deres forudsigelser. Det siges, at Mayaerne har forudsagt mange begivenheder, som har fundet sted i nyere tid. Der findes mange Mayaruiner, som i den grad er et besøg værd, når du er i Mexico, bl.a. ruinbyerne Chichen Itza og Uxmal. Hvis du vil læse mere om Mexicos livlige og farverige kultur, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Mexico

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Mexico.

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kr. 27.000
12 måneder kr. 36.500

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 6.980
5 uger kr. 7.560
6 uger kr. 8.150
7 uger kr. 8.730
8 uger kr. 9.320
9 uger kr. 9.900
10 uger kr. 10.490
11 uger kr. 11.070
12 uger kr. 11.650
13 uger kr. 12.240
14 uger kr. 12.820
15 uger kr. 13.410
16 uger kr. 13.990

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?