Om Japan
Projekter
Det lange program
Det korte program

Japan er et land, der har lidt af det hele. I landet er verdens største metropoliske område, men også helt stille områder med skøn natur. Ligeledes har du som frivillig mulighed for at vælge mellem lidt af det hele. Som frivillig i Japan kan du nemlig både arbejde med børn, dyr, udvikling, landbrug og meget mere!

Hvis du drømmer om at komme til Japan har vi to programmer, der kan sende dig af sted på din drømmerejse. Det ene program er et langvarigt program, kaldet ICYE-programmet, mens det andet er et kortvarigt program kaldet STePs-programmet.

Solens ophav og neonlysets land

Japan består af 6852 øer og ligger i Østasien. Landet hedder ‘Nihon’ på japansk og betyder solens oprindelse, hvorfor Japan ofte er kendt som solens ophav eller landet med den stigende sol. Landets flag symboliserer også en sol, der stiger højt på himlen.

Japan har et indbyggertal på ca. 126 millioner. Alene i hovedstaden, Tokyo, bor der omkring 30 millioner mennesker. Det gør Tokyo til det største metropoliske område i verden. Mange forbinder Japan, og især Tokyo, med neonlys, højteknologi og firkantede vandmeloner. Men hvis du kommer uden for Tokyo og andre japanske storbyer, er virkeligheden en helt anden. Hver 6. japaner lever i fattigdom, hvilket er en af de højeste fattigdomsrater blandet industrilandene. Omvendt er landet et af de rigeste lande i verden med et velfærdsystem inspireret af det vestlige system. Dog er der strenge regler om bistand til fattige – det er afhængig af familieforhold og geografisk placering i landet.

Ud over kontrasten med højteknologiske storbyer og fattige landområder, har Japan meget mere at byde på! En af de store attraktioner er den aktive bjergvulkan Fuji, man kan se fra Tokyo og Yokohama på en god dag. Hvis du er interesseret i smukke vandreture, kan du prøve at bestige vulkanen eller tage på tur rundt om søerne der omringer vulkanen.

Hvis du er A menneske, kan du også opleve verdens største fiskemarked. Klokken 04:30 begynder en folkevandring af gummistøvlebeklædte japanere at bevæge sig mod Tsukiji fiskemarkedet. Markedet beskæftiger op mod 60.000 mennesker, der enten sælger, køber, transporterer eller tilbereder fisk. Alt det bedste fra havets skattekammer kommer en tur forbi Tsukiji, inden det bliver solgt videre til supermarkeder, fiskehandlere, fødevareproducenter eller de omkringliggende sushirestauranter. Hvis du vil læse mere om Japan, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Japan

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Japan.

ICYE Japan deler ikke deres projekter op efter det lange og korte program i deres Work Profile eller i den internationale database. Du kan derfor kun se mulige projekter under “det lange program”.

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kr. 33.000
12 måneder kr. 44.000

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
13 uger kr. 17.565

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?