Du har to muligheder for at blive frivillig i Japan

De to muligheder du har for at blive frivillig i Japan er enten på vores ICYE-program eller vores STePs-program. STePs-programmet er vores short-term program, hvor du er afsted fra 4-16 uger. ICYE-programmet er vores long-term program, hvor du enten er afsted i 6 eller 12 måneder. Du kan læse mere om projektmuligheder og meget andet, ved at klikke på linksene nedenunder.Japan er solens ophav og neonlysets land

Japan består af 6852 øer og ligger i Østasien. Landet hedder ‘Nihon’ på japansk og betyder solens oprindelse, hvorfor Japan ofte er kendt som solens ophav eller landet med den stigende sol. Landets flag symboliserer også en sol, der stiger højt på himlen.

Japan har et indbyggertal på 128 millioner, hvilket gør landet til det 10. største målt på antal indbyggere. Alene i hovedstaden, Tokyo, bor der omkring 30 milioner mennesker i hele metropolen. Det gør Tokyo til det største metropoliske område i verden. Mange forbinder Japan, og især Tokyo, med neonlys, højteknologi og firkantede vandmeloner. Men hvis du kommer uden for Tokyo og andre japanske storbyer, er virkeligheden en helt anden. Hver 6. japaner lever i fattigdom, hvilket er en af de højeste fattigdomsrater blandet industrilandene. Omvendt er landet et af de rigeste lande i verden med et velfærdsystem inspireret af det vestlige system. Dog er der strenge regler om bistand til fattige – det er afhængig af familieforhold og geografisk placering i landet.

Ud over kontrasten med højteknologiske storbyer og fattige landområder, har Japan meget mere at byde på! En af de store attraktioner er den aktive bjergvulkan Fuji, man kan se fra Tokyo og Yokohama på en god dag. Hvis du er interesseret i smukke vandreture, kan du prøve at bestige vulkanen eller tage på tur rundt om søerne der omringer vulkanen.

Hvis du er A menneske, kan du også opleve verdens største fiskemarked. Klokken 04:30 begynder en folkevandring af gummistøvlebeklædte japanere at bevæge sig mod Tsukiji fiskemarkedet. Markedet beskæftiger op mod 60.000 mennesker, der enten sælger, køber, transporterer eller tilbereder fisk. Alt det bedste fra havets skattekammer kommer en tur forbi Tsukiji, inden det bliver solgt videre til supermarkeder, fiskehandlere, fødevareproducenter eller de omkringliggende sushirestauranter. Hvis du vil læse mere om landet, kan du finde flere informationer på Globalis.

Vil du inspireres?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet spændende ting om at være frivillig. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, madkultur, traditioner og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspirere til at blive frivillig!

ICYE i verden