Du har tre muligheder for at blive frivillig i Island

Du kan rejse på vores ICYE-program, på vores STePs-program og gennem ESC – Individual Volunteering. Vores ICYE-program er et long-term program, hvor du er afsted enten 6 eller 12 måneder. STePs-programmet er kortere og for Islands vedkommende har du mulighed for at være afsted i 2 eller 3 måneder. ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program og varer fra 2-12 måneder. På de nedenstående links kan du læse mere om de tre programmer, og finde ud af, hvilket program der passer bedst til dig.VIND ET STEPS-OPHOLD

Du kan nu vinde 4 uger i Island som volontør på vores STePs-program til en værdi af 7.950 kr.

Nordlys og vulkaner i Island

Island er en nordisk europæisk østat beliggende i Nordatlanten. Øen har en befolkning på omkring 320.000 mennesker, hvilket gør landet til det mest tynd-befolkede land i Europa. Hovedstaden og den største by er Reykjavík, og med det omkringliggende område, er byen hjemsted for to tredjedele af befolkningen. Islands befolkning har en lang levetid og social samhørighed sammenlignet med internationale standarder.

Island er vulkansk og geotermisk aktivt og har et fantastisk landskab fyldt med vulkaner, bjerge og gletsjere. Det indre land er primært dækket af højslette af sand og lava, hvilket giver anledning til nogle flotte vandreture, hvor du kan se små doser af spruttende lava. Efter en lang vandretur i den islandske landskab, kan du få varmen i den berømte varmekilde Den Blå Lagune. Denne varmekilde består af små damme af varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden, omgivet af lavasten og sorte sandstrande. Den Blå Lagune er en af de mest besøgte steder i Island af turister. Andre seværdigheder, der kan være interessant for dig, der overvejer at tage til Island som frivillig, er det storslåede vandfald Gullfoss, den store geotermiske kilde Geysir og den smukke nationalpark Thingvellir. Faktisk er disse tre attraktioner bedre kendt som The Golden Circle, fordi det hedder sig, at de er de tre flotteste naturfænomener i Island.

Island er også kendt for sine sagaer. Det siges, at de islandske sagaer var nordens første egentlige bidrag til verdenslitteraturen. Sagaerne er skrevet i middelalderen, men de fleste foregår i den sene vikingetid. I dag kan man læse de fængslende historier om islandske forfædre; om deres æresbegreber, intriger og indbyrdes kampe. Sagaerne er derfor et vigtigt vidnesbyrd om nordens oldtid. Hvis du vil læse mere om øen, kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvis du har lyst gå mere i dybden med ICYE-programmet kan du læse den National Profile, som modtagerorganisationen har udarbejdet. Her får ud et overblik over landet, kulturen, modtagerorganisationen og det at være frivillig i landet. Du kan også læse mere om de enkelte projekter i modtagerorganisationens Work Profile.

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet forskellige ting omkring dét at være frivillig. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, smukke naturbilleder og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!

ICYE i verden