Drømmer du om nordlys, islandske heste, gletsjere, gejsere og varme sweatere? Så har du her tre gyldne muligheder for at komme til Island og lave frivilligt arbejde. I Island har du både mulighed for at arbejde med socialt arbejde og med udendørs arbejde med dyr og landbrug.

I Dansk ICYE har vi tre programmer, der kan sende dig af sted til Island. Det er tale om et langvarigt program, kaldet ICYE-programmet. Et kortvarigt program, kaldet STePs-programmet og et EU finansieret program kaldet ESC-programmet.Nordlys og vulkaner i Island

Island er en nordisk europæisk østat beliggende i Nordatlanten. Øen har en befolkning på omkring 360.000 mennesker, hvilket gør landet til det mest tynd-befolkede land i Europa. Hovedstaden og den største by er Reykjavík, og med det omkringliggende område, er byen hjemsted for to tredjedele af befolkningen. Islands befolkning har en lang levetid og social samhørighed sammenlignet med internationale standarder.

Island er vulkansk og geotermisk aktivt og har et fantastisk landskab fyldt med vulkaner, bjerge og gletsjere. Det indre land er primært dækket af højslette af sand og lava, hvilket giver anledning til nogle flotte vandreture, hvor du kan se små doser af spruttende lava. Efter en lang vandretur i den islandske landskab, kan du få varmen i den berømte varmekilde Den Blå Lagune. Denne varmekilde består af små damme af varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden, omgivet af lavasten og sorte sandstrande. Den Blå Lagune er en af de mest besøgte steder i Island af turister. Andre seværdigheder, der kan være interessant for dig, der overvejer at tage til Island som frivillig, er det storslåede vandfald Gullfoss, den store geotermiske kilde Geysir og den smukke nationalpark Thingvellir. Faktisk er disse tre attraktioner bedre kendt som The Golden Circle, fordi det hedder sig, at de er de tre flotteste naturfænomener i Island.

Island er også kendt for sine sagaer. Det siges, at de islandske sagaer var nordens første egentlige bidrag til verdenslitteraturen. Sagaerne er skrevet i middelalderen, men de fleste foregår i den sene vikingetid. I dag kan man læse de fængslende historier om islandske forfædre; om deres æresbegreber, intriger og indbyrdes kampe. Sagaerne er derfor et vigtigt vidnesbyrd om nordens oldtid. Hvis du vil læse mere om øen, kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvilke projekter er der i Island?

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile. I landets National Profile kan du få større indblik i landet, kulturen, modtagerorganisationen og det at være frivillig i landet.

Du kan også give dig til at læse landets Work Profile. Her kan du finde de projekter du kan søge gennem ICYE-programmet.

Hvis du gerne vil af sted med ESC-programmet, kan du også finde ledige projekter, der søger. Det kan du enten gøre gennem vores hjemmeside, hvor projekter, som Dansk ICYE har en aftale med er slået op eller gennem en ESC database, hvor du kan se endnu flere ESC-projekter.


ICYE-programmet

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Pris

VarighedPris
6 månederkr. 34.500
12 månederkr. 51.500

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.
Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Minimum to seminarer under opholdet
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

STePs-programmet

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Pris

VarighedPris
4 ugerkr. 7.950
5 ugerkr. 8.790
6 ugerkr. 9.640
7 ugerkr. 10.480
8 ugerkr. 11.330
9 ugerkr. 12.170
10 ugerkr. 13.020
11 ugerkr. 13.860
12 ugerkr. 14.710
13 ugerkr. 15.550
14 ugerkr. 16.400
15 ugerkr. 17.240
16 ugerkr. 18.090

*OBS Nogle projekter er kun tilgængelige fra 8 uger og op. Kontakt sekretariatet for nærmere information.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Kost og logi
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

ESC – Individual Volunteering

ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program under European Solidarity Corps (ESC). Programmet giver unge mellem 18 og 30 år mulighed for at tilbringe mellem 2 og 12 måneder i et europæisk land eller et partnerland, hvor du udfører frivilligt arbejde og herigennem lærer om et andet lands kultur, arbejdsliv og fritid. Det er gratis for dig at rejse som ESC-volontør, da du får dækket udgifter til transport, forsikring, sprogkursus, lommepenge samt kost og logi.

På programmet skal du selv være aktiv i at finde og ansøge de projekter, der tilbyder plads til frivilligt arbejde og det kan altså sammenlignes med at søge job. Du er i mange tilfælde oppe imod mange andre ansøgere om samme projekt og vi anbefaler derfor, at du sender ansøgninger til mere end ét projekt for at have større chance for at blive udvalgt. Det er en længere ansøgningsprocedure at søge om frivilligt arbejde gennem ESC – Individual Volunteering. Vi anbefaler derfor, at du kommer i gang i god til inden du vil afsted. F.eks. kan projekter søge efter volontører op til 8 måneder før projektstart.

Inkluderet

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Transport
 • Sprogkursus

Hvor kan jeg komme hen?