Du har to muligheder for at blive frivillig i Indien

Vil du gerne være frivillig i Indien? Dansk ICYE har to forskellige programmer, hvor du kan rejse ud som frivillig. Det korte program, kaldet STePs-programmet, løber fra minimum 4 uger op til maksimum 16 uger. Det lange program, kaldet ICYE-programmet, er enten 6 eller 12 måneder. Der er mange forskellige muligheder for at blive frivillig i Indien på et af de to programmer, og dem kan du læse mere om, ved at trykke på linkene nedenunder.Indien er hinduernes land

Indien har nogle forskellige officielle synonymer, som alle er anerkendt af den indiske grundlov. Udover landenavnet Indien på forskellige sprog, er Bharat et officiel landenavn, der bruges af mange af de lokale. Pga. det store antal af hinduer i landet, er Hindustan også et landesynonym, som kan bruges i officielle sammenhænge. Hindustan er et persisk ord for hinduernes land, som idag mest kun hentyder til Nordindien. Nordindien er nemlig den religion i landet, hvor der bor flest hinduer. I resten af Indien kan man finde overværende mange buddister, jainister og sikhister, men også indiske jøder, kristne og muslimer. Indbyggertallet er på ca. 1,2 milliarder, hvilket gør Indien til verdens næststørste land målt på befolkningstal.

Omkring marts hvert år afholdes en af Indiens hovedattraktioner – nemlig festivalen Holi. Holi markerer forårets begyndelse ved fuldmåne og varer i to dage. Festivalen tager udgangspunkt i hinduistiske legender, der alle handler om, hvordan det gode vinder over det onde. En anden hovedattraktion i Indien er Taj Mahal. Man kan ikke have været i Indien, uden at se dette smukke mausoleum. Taj Mahal er betragtet som et af de bedste arkitektoniske kunstværker af UNESCO, og ligger i Nordindien. Hele den nordlige del af Indien domineres af bjerge – især med verdenskendte område Himalaya. Mange af Indiens floder har deres udspring i Himalaya, og er i den grad værd at se!

Indien er verdens største demokrati, og kvinder og mænd har formelt de samme politiske og økonomiske rettigheder, men på mange samfundsområder er der fortsat langt igen til faktisk ligestilling. Kvindernes rolle i samfundslivet varierer stærkt, blandt andet ud fra deres regionale, religiøse og økonomiske tilhørsforhold. Indiens kvinder rammes af tunge hindringer og betragtes ofte som mindreværdige borgere. Traditionen med medgift er en vigtig medvirkende årsag til, at pigebørn er uønskede og ofte bortaborteres. Medgift betyder, at brudens forældre skal give et tilskud til brudeparret, hvilket kan skabe store økonomiske problemer for fattige forældre. Medgiften kan være penge eller ting, som brudeparret kan få brug for i deres samliv. Ultralydundersøgelser har forstærket tendensen om uønskede pigebørn, og forholdet mellem fødte piger og drenge er derfor skævt. I nogle dele af Indien er antallet af registrerede pigefødsler helt nede i 80% af antallet af drengefødsler. Hvis du vil vide mere om Indien, tjek Globalis.

Carina på ICYE-programmet i Indien (2015)

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest med billeder fra Indien. Kig dem igennem og lad dig inspirere. Desuden kan du også tjekke Carinas volontørblog ud. Bloggen er fra en tidligere frivillig på et ICYE-program, hvor hun beskriver, hvad hun har oplevet i Indien og på hendes frivillige arbejde. Om det er et STePs-program eller ICYE-program siger kun noget om længden af opholdet, men indholdet af opholdet er det samme – derfor kan du sagtens blive inspireret af Carinas blog, selvom du overvejer et STePs-program.

ICYE i verden