Om Indien
Projekter
Det lange program
Det korte program

Kunne du tænke dig at opleve verdens største demokrati, mens du laver frivilligt arbejde med alt fra uddannelse til yoga, administration, natur eller noget helt femte? Så er Indien stedet for dig! Her er der masser af forskellige projekter, så der er helt sikkert også noget, som du ville kunne finde spændende.

Hvis Indien er din drømme destination har vi to forskellige programmer, du kan rejse med. Det ene er et langvarigt program, der hedder ICYE-programmet, mens det andet er et kortvarigt program, der hedder STePs-programmet.

Oplev hinduernes land

Indien har nogle forskellige officielle synonymer, som alle er anerkendt af den indiske grundlov. Udover landenavnet Indien på forskellige sprog, er Bharat et officiel landenavn, der bruges af mange af de lokale. Pga. det store antal af hinduer i landet, er Hindustan også et landesynonym, som kan bruges i officielle sammenhænge. Hindustan er et persisk ord for “hinduernes land”, som i dag mest kun hentyder til Nordindien. Nordindien er nemlig den religion i landet, hvor der bor flest hinduer. I resten af Indien kan man finde mange buddhister, jainister og sikhister, men også indiske jøder, kristne og muslimer. Indbyggertallet er på ca. 1,2 milliarder, hvilket gør Indien til verdens næststørste land målt på befolkningstal.

Omkring marts hvert år afholdes en af Indiens hovedattraktioner – nemlig festivalen Holi, der markerer forårets begyndelse ved fuldmåne og varer i to dage. Festivalen tager udgangspunkt i hinduistiske legender, der alle handler om, hvordan det gode vinder over det onde. En anden hovedattraktion i Indien er Taj Mahal, som er betragtet som et af de bedste arkitektoniske kunstværker af UNESCO, og ligger i Nordindien. Hele den nordlige del af Indien domineres af bjerge – især med verdenskendte område Himalaya.

Indien er verdens største demokrati, og kvinder og mænd har formelt de samme politiske og økonomiske rettigheder, men på mange samfundsområder er der fortsat langt igen til faktisk ligestilling. Kvindernes rolle i samfundslivet varierer stærkt, blandt andet ud fra deres regionale, religiøse og økonomiske tilhørsforhold. Indiens kvinder rammes af tunge hindringer og betragtes ofte som mindreværdige borgere. Traditionen med medgift er en vigtig medvirkende årsag til, at pigebørn er uønskede og ofte bortaborteres. Medgift betyder, at brudens forældre skal give et tilskud til brudeparret, hvilket kan skabe store økonomiske problemer for fattige forældre. Ultralydsundersøgelser har forstærket tendensen om uønskede pigebørn, og forholdet mellem fødte piger og drenge er derfor skævt. I nogle dele af Indien er antallet af registrerede pigefødsler helt nede i 80% af antallet af drengefødsler. Hvis du vil vide mere om Indien, tjek Globalis.

Projekter i Indien

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Indien.

BLIV INSPIRERET

Klik for at læse om Carinas ophold i Indien (2015)

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kr. 25.500
12 måneder kr. 35.000

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 7.200
5 uger kr. 7.860
6 uger kr. 8.520
7 uger kr. 9.180
8 uger kr. 9.840
9 uger kr. 10.500
10 uger kr. 11.160
11 uger kr. 11.820
12 uger kr. 12.470
13 uger kr. 13.130
14 uger kr. 13.790
15 uger kr. 14.450
16 uger kr. 15.110

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?