Hvis du vil være frivillig i Honduras, har du to muligheder

De to muligheder du har for at blive frivillig i Honduras er enten på vores ICYE-program eller vores STePs-program. STePs-programmet er vores short-term program, hvor du er afsted fra 4-16 uger. ICYE-programmet er vores long-term program, hvor du enten er afsted i 6 eller 12 måneder. Du kan læse mere om projektmuligheder og meget andet, ved at klikke på linksene nedenunder.

ICYE-program Honduras         STePs-program Honduras

Honduras er et spændende land at udforske

Honduras er en republik i Mellemamerika. Landet grænser mod vest til Guatemala, mod sydvest til El Salvador, mod sydøst til Nicaragua og mod syd til Stillehavet ved bugten Fonseca. Landets størrelse er lidt over 112.000 km² med en anslået befolkning på næsten otte millioner, hvoraf 60% lever under den internationale fattigdomsgrænse på $1,25. Ifølge Verdensbanken er Honduras det tredje fattigste land på den vestlige halvkugle efter Haiti og Nicaragua.

På trods af, at Honduras er et fattigt land, er det rigt på især overdådige vand- og naturoplevelser. Landet huser Bay Islands og Cayos Cochinos og er hjemsted for det næstestørste koralrev i verden, hvilket indbyder til smukke snorkling og dykkerture. Faktisk kan du få et af de billigste dykkercertifikator i verden her. Det er også her du kan dykke med hvalhajer som et af det få steder i verden.

Næsten en fjerdedel af det honduranske område er beskyttet i et omfattende netværk af nationalparker og reservater. Honduras har 107 beskyttede naturområder, hvoraf 40 af dem officielt er erklæret som nationalparker og vildtreservater. Derfor er der rig mulighed for at opleve beskyttet natur. Især La Mosquitia er et stort, livligt og beskyttet område, der strækker sig langs Honduras’ østkyst. Det er berømt for at være det mest omfattende vilde jungleområde i Mellemamerika. Honduras tilbyder stor naturlig mangfoldighed, charmerende byer så som hovedstaden Tegucigalpa og en rig og mangfoldig kulturarv – derfor er det et spændende land at udforske. Hvis du vil læse mere om Honduras, kan du finde flere informationer på Globalis.


Vil du inspireres?

På vores Pinterest har vi samlet spændende ting omkring Honduras. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, billeder om landets madkultur, traditioner og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest for oven og bliv inspireret!

ICYE i verden