I Honduras har du muligheden for at vælge imellem frivilligt socialt arbejde eller frivilligt arbejde med fokus på miljø, natur og dyr.

I det sociale arbejde kan du arbejde med børn, unge, udsatte personer eller ældre. Er natur og dyr mere noget for dig, er der mulighed for at være frivillig i nationalparker eller i en zoo med formålet at bevare det lokale dyreliv og undervise de besøgende.

Kunne du tænke dig at opleve Honduras i 6 eller 12 måneder, så skal du tage et nærmere kig på vores lange ICYE-program. Passer 4 til 16 måneder bedre til dig, så skal du læse mere om vores korte program: STePs-programmet.

På denne side kan du læse mere om de to programmer og finde ud af, hvilket program der passer bedst til dig.

Honduras er et spændende land at udforske

Honduras er en republik i Mellemamerika. Landet grænser mod vest til Guatemala, mod sydvest til El Salvador, mod sydøst til Nicaragua og mod syd til Stillehavet ved bugten Fonseca. Landets størrelse er lidt over 112.000 km² med en anslået befolkning på næsten otte millioner, hvoraf 60% lever under den internationale fattigdomsgrænse på $1,25. Ifølge Verdensbanken er Honduras det tredje fattigste land på den vestlige halvkugle efter Haiti og Nicaragua.

På trods af, at Honduras er et fattigt land, er det rigt på især overdådige vand- og naturoplevelser. Landet huser Bay Islands og Cayos Cochinos og er hjemsted for det næstestørste koralrev i verden, hvilket indbyder til smukke snorkling og dykkerture. Faktisk kan du få et af de billigste dykkercertifikator i verden her. Det er også her du kan dykke med hvalhajer som et af det få steder i verden.

Næsten en fjerdedel af det honduranske område er beskyttet i et omfattende netværk af nationalparker og reservater. Honduras har 107 beskyttede naturområder, hvoraf 40 af dem officielt er erklæret som nationalparker og vildtreservater. Derfor er der rig mulighed for at opleve beskyttet natur. Især La Mosquitia er et stort, livligt og beskyttet område, der strækker sig langs Honduras’ østkyst. Det er berømt for at være det mest omfattende vilde jungleområde i Mellemamerika.

Honduras tilbyder stor naturlig mangfoldighed, charmerende byer så som hovedstaden Tegucigalpa og en rig og mangfoldig kulturarv – derfor er det et spændende land at udforske. Hvis du vil læse mere om Honduras, kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvad kan jeg lave i Honduras?

Hvis du vil have overblikket over dine muligheder for frivilligt arbejde gennem ICYE og hvis du har lyst til at høre om et land fra personer fra landet selv, så skal du læse deres National Profile og Work Profile.

Hver ICYE-orgnisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, som de vælger skal representere programmet i deres.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.ICYE-programmet

ICYE-programmet er vores lange program, hvor du har mulighed for at være afsted i 6 eller 12 måneder.

Da du vil være i landet i længere tid vil du få en dybere indsigt i kulturen samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme.

Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden – jo længere tid du er afsted, jo bedre er dine forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Pris

VarighedPris
6 månederkr. 27.000
12 månederkr. 33.500

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Inkluderet i prisen er:
 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Minimum to seminarer under opholdet
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr på prisen ved at vælge et kvotaland.

STePs-programmet

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Pris

VarighedPris i DKK
4 ugerkr. 6.980
5 ugerkr. 7.560
6 ugerkr. 8.150
7 ugerkr. 8.730
8 ugerkr. 9.320
9 ugerkr. 9.900
10 ugerkr. 10.490
11 ugerkr. 11.070
12 ugerkr. 11.650
13 ugerkr. 12.240
14 ugerkr. 12.820
15 ugerkr. 13.410
16 ugerkr. 13.990

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Inkluderet i prisen er:
 • Kost og logi
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Hvor kan jeg komme hen?