Elsker du også ost og baguettes? Eller hvad med cykelsport? Eller finkulturel kunst? Du finder det hele i Frankrig. Som frivillig i dette smukke land har du mulighed for at arbejde særligt med socialt arbejde, men kunne du tænke dig at møde masser af andre unge, har du også mulighed for at blive frivillig på ungdomshostels.

Hvis du kunne tænke dig at komme til Frankrig har vi to programmer, der kan få dig af sted på din rejse. Vi har et langvarigt program, kaldet ICYE-programmet, og et EU finansieret program, kaldet ESC-programmet.Vive la France

Smukke bjerge, vinmarker så lang øjet rækker og god mad er kun nogle få af de ting Frankrig kan byde på. Frankrigs natur strækker sig over bjerge, floder og landbrugsland. Kysterne består af lange strande, klipper og naturhavne, hvor mange handelsbyer er vokset frem fra. Naturen har dog lidt under mange års ureguleret industriudslip og store dele af drikkevandskilderne er i dag stærkt forurenede. På trods af miljøreguleringer er Frankrig stadig en af verdens største CO2 syndere.

Størstedelen af landets befolkning, over 80%, er katolikker. Efter reformationen blev landet kastet ud i en række religiøst krige, som blev efterfulgt af den blodige revolution i 1789, “Den Franske Revolution”, hvorefter Napoleon erklærede sig kejser. Under 100 år senere fandt en ny revolution sted i Frankrig. Denne gang blev monarkiet for alvor afskaffet. I dag har frankrig en præsident som landets officielle overhoved.

Frankrig har også været både en ledende nation i industrialiseringen og i koloniseringen af Amerika og Afrika, hvor der den dag i dag stadig er fransktalende folk. Hvis du vil læse mere om landet for baguette, ost og vin kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvad kan jeg lave i Frankrig?

Hvis du har lyst gå mere i dybden med ICYE-programmet kan du læse den National Profile, som modtagerorganisationen har udarbejdet. Her får ud et overblik over landet, kulturen, modtagerorganisationen og det at være frivillig i landet. Du kan også læse mere om de enkelte projekter i modtagerorganisationens Work Profile.


ICYE-programmet

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Pris

VarighedPris
6 månederkr. 34.500
12 månederkr. 42.500

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.
Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Minimum to seminarer under opholdet
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

ESC – Individual Volunteering

ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program under European Solidarity Corps (ESC). Programmet giver unge mellem 18 og 30 år mulighed for at tilbringe mellem 2 og 12 måneder i et europæisk land eller et partnerland, hvor du udfører frivilligt arbejde og herigennem lærer om et andet lands kultur, arbejdsliv og fritid. Det er gratis for dig at rejse som ESC-volontør, da du får dækket udgifter til transport, forsikring, sprogkursus, lommepenge samt kost og logi.

På programmet skal du selv være aktiv i at finde og ansøge de projekter, der tilbyder plads til frivilligt arbejde og det kan altså sammenlignes med at søge job. Du er i mange tilfælde oppe imod mange andre ansøgere om samme projekt og vi anbefaler derfor, at du sender ansøgninger til mere end ét projekt for at have større chance for at blive udvalgt. Det er en længere ansøgningsprocedure at søge om frivilligt arbejde gennem ESC – Individual Volunteering. Vi anbefaler derfor, at du kommer i gang i god til inden du vil afsted. F.eks. kan projekter søge efter volontører op til 8 måneder før projektstart.

Inkluderet

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Transport
 • Sprogkursus

Hvor kan jeg komme hen?