Om Frankrig
Projekter
Det lange program
Det europæiske program

Elsker du også ost og baguettes? Eller hvad med cykelsport? Eller finkulturel kunst? Du finder det hele i Frankrig. Som frivillig i dette smukke land har du mulighed for at arbejde særligt med socialt arbejde, men kunne du tænke dig at møde masser af andre unge, har du også mulighed for at blive frivillig på ungdomshostels.

Hvis du kunne tænke dig at komme til Frankrig har vi to programmer, der kan få dig af sted på din rejse. Vi har et langvarigt program, kaldet ICYE-programmet, og et EU finansieret program, kaldet ESC-programmet.

Vive le France!

Smukke bjerge, vinmarker så lang øjet rækker og god mad er kun nogle få af de ting Frankrig kan byde på. Frankrigs natur strækker sig over bjerge, floder og landbrugsland. Kysterne består af lange strande, klipper og naturhavne, hvor mange handelsbyer er vokset frem fra. Naturen har dog lidt under mange års ureguleret industriudslip og store dele af drikkevandskilderne er i dag stærkt forurenede. På trods af miljøreguleringer er Frankrig stadig en af verdens største CO2 syndere.

Størstedelen af landets befolkning, over 80%, er katolikker. Efter reformationen blev landet kastet ud i en række religiøst krige, som blev efterfulgt af den blodige revolution i 1789, “Den Franske Revolution”, hvorefter Napoleon erklærede sig kejser. Under 100 år senere fandt en ny revolution sted i Frankrig. Denne gang blev monarkiet for alvor afskaffet. I dag har frankrig en præsident som landets officielle overhoved.

Frankrig har også været både en ledende nation i industrialiseringen og i koloniseringen af Amerika og Afrika, hvor der den dag i dag stadig er fransktalende folk. Hvis du vil læse mere om landet for baguette, ost og vin kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Frankrig

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret. Klik på linket nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Frankrig.

BLIV INSPIRERET

“Min oplevelse som volontør i Frankrig har givet mig rigtig mange ting: Venner, sprog, sjov, men vigtigst af alt en større forståelse for forskellige mennesker af forskellig baggrund og forskellige kulturer.

Særligt mit arbejde med at integrere romaer på en skole har åbnet en ny verden for mig og har gjort, at jeg er vokset meget som person.

Dansk ICYE har været rigtig gode til at hjælpe mig med at reflektere over min oplevelse og har gjort det muligt for mig at videreføre den til min dagligdag i dag.”

Elena (volontør i Frankrig 2015-2016)

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kr. 34.500
12 måneder kr. 42.500

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

ESC-programmet

Det europæiske program

ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program under European Solidarity Corps (ESC). Programmet giver unge mellem 18 og 30 år mulighed for at tilbringe mellem 2 og 12 måneder i et europæisk land eller et partnerland, hvor du udfører frivilligt arbejde og herigennem lærer om et andet lands kultur, arbejdsliv og fritid.

Det er gratis for dig at rejse som ESC-volontør, da du får dækket udgifter til transport, forsikring, sprogkursus, lommepenge samt kost og logi.

På programmet skal du selv være aktiv i at finde og ansøge de projekter, der tilbyder plads til frivilligt arbejde og det kan altså sammenlignes med at søge job. Du er i mange tilfælde oppe imod mange andre ansøgere om samme projekt og vi anbefaler derfor, at du sender ansøgninger til mere end ét projekt for at have større chance for at blive udvalgt.

Det er en længere ansøgningsprocedure at søge om frivilligt arbejde gennem ESC – Individual Volunteering. Vi anbefaler derfor, at du kommer i gang i god til inden du vil afsted. F.eks. kan projekter søge efter volontører op til 8 måneder før projektstart.

Læs mere om ESC-programmet

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi

 • Lommepenge
 • Syge-, ulykke- og ansvarsforsikring
 • Transportomkostninger
 • Sprogkursus

Hvor kan jeg komme hen?