Du har to muligheder for at blive frivillig i Finland

I Dansk ICYE har vi to programmer for at blive frivillig i Finland. Du kan rejse på vores ICYE-program og rejse gennem ESC – Individual Volunteering. Vores ICYE-program er et long-term program, hvor du er afsted enten 6 eller 12 måneder. ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program og varer fra 2-12 måneder. På de nedenstående links kan du læse mere om de to programmer, og finde ud af, hvilket program der passer bedst til dig.

I Finland ligger julemandens hjem

Finland er et nordisk land, der grænser op med Sverige, Norge og Rusland, mens Estland ligger mod syd i den finske bugt. Omkring 5,5 millioner mennesker bor i landet, med et flertal koncentreret i den sydlige del især i Hovedstaden Helsinki, hvor 1 million af befolkningen bor. Finland blev medlem af FN i 1955, OECD i 1969 og Den Europæiske Union i 1995. Finland har en moderne velfærdsstat med høj prioritet på uddannelse, ligestilling og sundhedssikring. Denne velfærdsstat er en ag grundene til, at landet er rangeret som verdens 6. lykkeligste land.

En tredjedel af Finlands territorium ligger nord for Polarcirklen. Dette betyder, at solen ikke går ned i en periode på 73 dage henover juni-august. Samtidig står solen til gengæld ikke op i en periode på 51 dage henover december-februar. Klimaet i landet er tempereret med op til 30 grader om sommeren, men pga. den nordlige placering, kan man også opleve ned til -20 grader om vinteren. Derfor skal du have godt med tøj med, hvis du skal være frivillig i Finland henover vinterperioden.

Finland er et af verdens nordligst beliggende land og er Europas mest skovdækkede land. 86% af Finland er faktisk dækket af skov, hvilket har givet anledning til, at en stor del af Finlands BNP bygger på tømmerhandlen. Landet er Europas største tømmerproducent og blandt verdens største.

En af Findlands mest besøgte steder er Lapland. Lapland ligger i Nordfinland og tilbyder turister at bo i glasigloer i sneen, tage på slædeture med rensdyr og besøge julemandens landsby. Julemandens landsby består af seks bygninger, der har relation til julemanden, hans kontor og hvordan han eftersigende arbejder. Hvis du er en rigtig juleelsker, er denne landsby derfor et besøg værd! Lapland ligger på grænsen til det arktiske område, og mødet fra et tempereret klima til et arktisk klima er også en attraktion, der er værd at besøge. Lige uden for julemandens landsby, er der et optegnet sted, hvor du opleve at stå i to forskellige klimazoner på sammen tid. Hvis du vil læse mere om Finland, kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvis du har lyst gå mere i dybden med ICYE-programmet kan du læse den National Profile, som modtagerorganisationen har udarbejdet. Her får ud et overblik over landet, kulturen, modtagerorganisationen og det at være frivillig i landet. Du kan også læse mere om de enkelte projekter i modtagerorganisationens Work Profile.

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet forskellige ting omkring dét at være frivillig. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, smukke naturbilleder og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!

ICYE i verden