Om Finland
Projekter
Det lange program
Det europæiske program

Drømmer du om at se rensdyr og opleve julemandens hjem samtidig med at du laver frivilligt arbejde, der gør en forskel? Så er Finland et godt valg for dig. Her har du god mulighed for at hjælpe børn, unge eller ældre enten i børnehaver, skoler, ældrecentre og meget andet.

Hvis du går og drømmer om at komme til Finland har vi to programmer, der kan få dig af sted. Det ene hedder ICYE-programmet, og dette er et langvarigt program. Det andet er ESC-programmet, der er et EU finansieret program.

Julemandens hjemland

Finland er et nordisk land, der grænser op med Sverige, Norge og Rusland, mens Estland ligger mod syd i den finske bugt. Omkring 5,5 millioner mennesker bor i landet, med et flertal koncentreret i den sydlige del især i Hovedstaden Helsinki, hvor 1 million af befolkningen bor. Finland blev medlem af FN i 1955, OECD i 1969 og Den Europæiske Union i 1995. Finland har en moderne velfærdsstat med høj prioritet på uddannelse, ligestilling og sundhedssikring. Denne velfærdsstat er en af grundene til, at landet er rangeret som verdens 6. lykkeligste land.

En tredjedel af Finlands territorium ligger nord for Polarcirklen. Dette betyder, at solen ikke går ned i en periode på 73 dage henover juni-august. Samtidig står solen til gengæld ikke op i en periode på 51 dage henover december-februar. Klimaet i landet er tempereret med op til 30 grader om sommeren, men pga. den nordlige placering, kan man også opleve ned til -20 grader om vinteren. Derfor skal du have godt med tøj med, hvis du skal være frivillig i Finland henover vinterperioden.

Finland er et af verdens nordligst beliggende land og er Europas mest skovdækkede land. 86% af Finland er faktisk dækket af skov, hvilket har givet anledning til, at en stor del af Finlands BNP bygger på tømmerhandlen. Landet er Europas største tømmerproducent og blandt verdens største.

En af Findlands mest besøgte steder er Lapland. Lapland ligger i Nordfinland og tilbyder turister at bo i glasigloer i sneen, tage på slædeture med rensdyr og besøge julemandens landsby. Julemandens landsby består af seks bygninger, der har relation til julemanden, hans kontor og hvordan han eftersigende arbejder. Hvis du er en rigtig juleelsker, er denne landsby derfor et besøg værd! Lapland ligger på grænsen til det arktiske område, og mødet fra et tempereret klima til et arktisk klima er også en attraktion, der er værd at besøge. Lige uden for julemandens landsby, er der et optegnet sted, hvor du opleve at stå i to forskellige klimazoner på sammen tid. Hvis du vil læse mere om Finland, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Finland

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret. Klik på linket nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Finland.

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kr. 34.500
12 måneder kr. 42.500

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

ESC-programmet

Det europæiske program

ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program under European Solidarity Corps (ESC). Programmet giver unge mellem 18 og 30 år mulighed for at tilbringe mellem 2 og 12 måneder i et europæisk land eller et partnerland, hvor du udfører frivilligt arbejde og herigennem lærer om et andet lands kultur, arbejdsliv og fritid.

Det er gratis for dig at rejse som ESC-volontør, da du får dækket udgifter til transport, forsikring, sprogkursus, lommepenge samt kost og logi.

På programmet skal du selv være aktiv i at finde og ansøge de projekter, der tilbyder plads til frivilligt arbejde og det kan altså sammenlignes med at søge job. Du er i mange tilfælde oppe imod mange andre ansøgere om samme projekt og vi anbefaler derfor, at du sender ansøgninger til mere end ét projekt for at have større chance for at blive udvalgt.

Det er en længere ansøgningsprocedure at søge om frivilligt arbejde gennem ESC – Individual Volunteering. Vi anbefaler derfor, at du kommer i gang i god til inden du vil afsted. F.eks. kan projekter søge efter volontører op til 8 måneder før projektstart.

Læs mere om ESC-programmet

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi

 • Lommepenge
 • Syge-, ulykke- og ansvarsforsikring
 • Transportomkostninger
 • Sprogkursus

Hvor kan jeg komme hen?