Om Costa Rica
Projekter
Det lange program
Det korte program

Drømmer du om at komme af sted og lave frivilligt arbejde samtidig med at du ser masser af smuk natur og anderledes dyrearter end herhjemme? Så er Costa Rica en rigtig mulighed for dig. Her er både mulighed for at arbejde med miljø og dyr, socialt arbejde og NGO’er.

Hvis smukke Costa Rica er din drømme destination, har vi to forskellige programmer, der kan sende dig af sted. Det ene er et langvarigt program, det hedder ICYE-programmet, mens det andet i modsætning er et kortvarigt program, der hedder STePs-programmet.

Oplev den rige kyst

Costa Rica betyder ‘rig kyst’ og blev navngivet af den opdagelsesrejsende Christoffer Columbus i 1502. Grunden til navnet er, at Columbus mente, at landet kunne opnå store rigdomme med sin natur. Og rigtig nok, landet har den største biologiske mangfoldige i Mellemamerika og verdens største koncentration af flora og fauna – set ud fra landets størrelse.

Costa Ricas tætte jungle huser det mest varierede dyre- og planteliv. Giftige frøer i et væld af farver, usynlige jaguarer og imponerende tukaner fylder junglen med lyd. Udover junglen, har landet mange dyreholdige nationalparker både under vand, langs kysterne og i bjergene. I havparkerne er havskildpadderne en truet dyreart, men i Costa Rica gør de lokale ”Ticos” meget ud af beskytte dem. Der er derfor rig lejlighed for at arbejde frivilligt i en af de mange nationalparker, der har som formål af beskytte dyrene.

Ud over den fantastisk biologiske mangfoldighed af flora, fauna og dyreliv, er Costa Rica hjemsted for Mellemamerikas mest velstående og demokratiske styre. Dette er blandet andet fordi, at der er almen stemmeret og landets præsident vælges for fire år af gangen. Derudover har landet en stabil økonomi, primært baseret på landbrug og turisme. Myndighederne går meget ind for at styrke landets højteknologiske bedrifter i henhold til at øge eksporten. Til trods for landets velstand, er der stadig store forskelle mellem rige og fattige indbyggere, og organiseret kriminalitet og narkohandelen hærger til stadighed landet. Derudover rystede en korruptionsskandale Costa Rica i 2004, hvor flere profilerede politikere var involverede.

Costa Rica har den laveste procent af analfabeter i Latinamerika, nærmere betegnet kun 3,7% mod 11,4% i Brasilien. Da militæret blev afskaffet i 1949, blev det sagt, at ‘hæren ville blive erstattet med en hær af lærere’. Grundskoler og sekundære skoler findes i hele landet i ethvert lokalmiljø. Grundlæggende almen uddannelse garanteres af loven og forfatningen og grundskoleuddannelse er obligatorisk og gratis. Hvis du vil vide mere om mangfoldige Costa Rica, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Costa Rica

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

Der er forskel på hvilke projeker, der er mulige på hvert program. Hver derfor opmærksom på hvilken Work Profile du læser i.

National Profile
Work Profile – ICYE programmet
Work Profile – STePs programmet

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Costa Rica.

BLIV INSPIRERET

Klik for at læse om Idas ophold i Costa Rica (2015-2016)

Klik for at læse om Anes ophold i Costa Rica (2012)

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kr. 34.500
12 måneder kr. 47.500

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 12 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger at vil afsted til forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. land udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet

Priserne varierer fra projekt til projekt på STePs-programmet i Costa Rica. Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Kost og logi på projektet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Intro

Når du ankommer til Costa Rica skal du deltage i deres introduktion til landet. Du bliver indlogeret på et hostel i San José, hvor du skal være i to overnatninger.

Transport

For programmet i Costa Rica skal du selv sørge for transporten til projektet. ICYE Costa Rica tilbyder at arrangere privat transport, så du undergår offentlig transport.

Ønsker du ikke at tilkøbe det, så vil ICYE Costa Rica guide dig til hvordan du kommer til projektet med offentlig transport.

Sprogskole

Du kan tilkøbe ICYE Costa Ricas sprogundervisning. De har mange års erfaring med at tilbyde sprogkurser til volontører.

Læs om sprogskole

STePs-programmet

Priser

Programår 2021/2022

nye priser er under udarbejdelse

Dyr

Projekter:

 • Asvo sea turtle conservastion Buena Vista
 • Asvo sea turtle conservation Montezuma
 • Acotpro asociación de conservación de totugas de progreso

Natur

Projekter:

 • Santa Elena cloud forest biological reserve
 • Fudebiol biological reserve

Vi tager forbehold for ledige pladser på projekterne og ændringer af priser.

Hvor kan jeg komme hen?