Du har to muligheder for at blive frivillig i Colombia

I Dansk ICYE har vi et short-term program og et long-term program for at blive frivillig i Colombia. Vores short-term program hedder STePs-programmet, og løber fra minimum 4 uger til maksimum 16 uger. Vores long-term program hedder ICYE-programmet og er enten på 6 eller 12 måneder. På de nedenstående links kan du læse mere om de to programmer, og finde ud af, hvilket program der passer bedst til dig.Etnisk diversitet i Colombia

Colombia er en konstitutionelt republik i det nordvestlige Sydamerika, der grænser op til Venezuela, Brasilien, Ecuador og Peru. Med en befolkning på over 45 millioner mennesker er landet det næststørste land i Sydamerika.

Colombia er kendetegnet ved sin geografiske og miljømæssige mangfoldighed. De fleste af de urbane centre ligger i højlandet i Andesbjergene, og det colombianske landområde dækker også noget af Amazonas regnskov. Landet har en lang kyststrækning, både ud til det Caribiske hav og Stillehavet. Hvis du interessere dig for smukke naturoplevelser, kan dette land i den grad give dig en på opleveren!

Colombia er etnisk meget forskelligartet, og samspillet mellem efterkommere af de oprindelige indfødte beboere, spanske kolonister, forhenværende afrikanske slaver og det tyvende århundrede indvandrere fra Europa og Mellemøsten har produceret en rig kulturarv. Siden 1960’erne har regeringsstyrkerne, venstreorienterede oprørere og det højreorienterede paramilitær været involveret i landets længst væbnet konflikt, der eskalerede i 1990’ernes krise med kokainhandel.

I de senere år har volden og konflikten været faldende. Mange paramilitære grupper har demobiliseret som en del af en kontroversiel fredsproces med regeringen, og oprørere har mistet kontrollen i mange områder, hvor de engang dominerede. Colombia er en stående mellemmagt med den fjerde største økonomi i Latinamerika, med betydelige oliereserver, og er en stor producent af guld, sølv, smaragder, platin og kul. Hvis du vil læse mere om dette land, kan du finde flere informationer på Globalis.

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet forskellige ting omkring Colombia. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, Colombiansk madkultur, smukke naturbilleder og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!

ICYE i verden