Du har to muligheder for at blive frivillig i Brasilien

I Dansk ICYE har vi et short-term program og et long-term program for at blive frivillig i Brasilien. Vores short-term program hedder STePs-programmet, og løber fra minimum 4 uger til maksimum 16 uger. Vores long-term program hedder ICYE-programmet og er enten på 6 eller 12 måneder. På de nedenstående links kan du læse mere om de to programmer, og finde ud af, hvilket program der passer bedst til dig.Karneval i Brasilien

Brasilien er verdens 5. største land, og med over 200 millioner indbyggere, er det verdens 4. mest folkerige land. Det er det største land i Sydamerika og grænser op til de fleste sydamerikanske lande, undtaget Chile og Ecuador.

Brasilien er nok mest kendt for sin overdådige varierede natur og sin folkelige og festlige karnevalstemning. Sidstenævnte henviser især til det fem-dage lange karneval i Rio de Janeiro, der er verdens største karneval med op til 2 millioner mennesker på gaden pr. dag. Karnevalsæsonen løber fra februar og hele foråret, hvor du kan finde karneval overalt i landet. Hvis du planlægger at øve dine samba-dansetrin, så er Brasilien stedet at være! Landets kultur er skabt på baggrund af mødet mellem de forskellige befolkningsgrupper, der er repræsenteret i landet. Portugiserne koloniserede landet, og bragte millioner af slaver ind fra Afrika. Derudover er der den oprindelige indianske befolkning samt indvandrere fra Europa, Mellemøsten og Asien. Resultatet er en farverig mix af kulturer, der manifesterer sig i overdådige karneval, et godt og varieret køkken og levende musik.

Brasilien er også kendetegnet ved den udbredte og lavtliggende Amazonas regnskov i nord, det store vådområde Pantanal i vest, og det mere åbne terræn bestående af bakker og mindre bjerge i syd. Sidstenævnte er hjemsted for størstedelen af befolkningen, og er landets landbrugsmæssige centrum. Den brasilianske befolkning er dog utrolig ulige og udfordret. 5% af befolkningen sidder på 85% af landets samlede rigdom, og der er heftige fattigdomsproblemer. Hvis du vil læse mere om Sydamerikas største land, kan du finde flere informationer på opslagsværket Globalis.

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet forskellige ting omkring Brasilien. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, Brasiliens madkultur, smukke naturbilleder og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!

ICYE i verden