Du har to muligheder for at blive frivillig i Bolivia

De to muligheder du har for at blive frivillig i Bolivia er enten på vores ICYE-program eller vores STePs-program. STePs-programmet er vores short-term program, hvor du er afsted fra 4-16 uger. ICYE-programmet er vores long-term program, hvor du enten er afsted i 6 eller 12 måneder. Du kan læse mere om projektmuligheder og meget andet, ved at klikke på linksene nedenunder.

Andesbjerge og regnskov i Bolivia

Bolivia er det højeste og mest isolerede land i Sydamerika. Det grænser op til Brasilien, Paraguay, Argentina, Chile og Peru. Geografien i landet er meget varieret med toppene af Andesbjergene i vest til den lavtliggende Amazonasregnskov i øst. Den bolivianske befolkning tæller 10 millioner mennesker, hvor 60% er dem er de indfødte. De indfødte taler aumara eller quechua, men spansk er også et meget udbredt sprog i landet.

Religionen i Bolivia er meget blandet fordi der findes snesvis af forskellige stammer og kulturer. Dog er det udbredt i landet, at man både tilbeder Gud og djævlen. Cigaretter, kokablade og alkohol er gaver, som bolivianerne forærer djævlen. Han kan beskytte dem i minerne og vise dem, hvor de kan finde mineraler, som de kan sælge. De mener, at mens Gud bestemmer over jorden, hersker djævlen under jorden.

Bolivia er et udviklingsland, hvor 60% af befolkningen lever i fattigdom. Landets vigtigste økonomiske aktiviteter omfatter naturgas, landbrug, skovbrug og fiskeri, minedrift (især tin). Indtægter fra turisme er også en vigtig del af økonomien og er vokset jævnt siden 1990’erne. Trods politiske uroligheder omkring 2003-06 er sikkerhedssituationen i landet generelt god, hvilket gør det muligt at rejse frit i landet og i byerne uden iagttagelse af særlige sikkerhedsforskrifter. Hvis du vil læse mere om Bolivia, kan du finde flere informationer på Globalis.

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet spændende ting omkring at være frivillig. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, billeder af forskellige landes madkultur, traditioner og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest for oven og bliv inspirere til at blive frivillig!


ICYE i verden