Tiltaler Sydamerika dig? Kunne du godt tænke dig, at komme til et land med masser af muligheder, smuk natur, og hvor du kan træne spansk? I Bolivia er der masser af forskellige projekter med alt fra menneskerettigheder til børnehaver.

Hvis du kunne tænke dig at komme til Bolivia, så har vi to forskellige programmer, der kan sende dig af sted på din rejse. Det ene er vores langvarige program, kaldet ICYE-programmet, mens det andet er vores kortvarigt program, STePs-programmet.

Andesbjerge og regnskov i Bolivia

Bolivia er det højeste og mest isolerede land i Sydamerika. Det grænser op til Brasilien, Paraguay, Argentina, Chile og Peru. Geografien i landet er meget varieret med toppene af Andesbjergene i vest til den lavtliggende Amazonasregnskov i øst. Den bolivianske befolkning tæller 10 millioner mennesker, hvor 60% er dem er de indfødte. De indfødte taler aumara eller quechua, men spansk er også et meget udbredt sprog i landet.

Religionen i Bolivia er meget blandet fordi der findes snesevis af forskellige stammer og etniciteter. Dog er det udbredt i landet, at man både tilbeder Gud og djævlen. Cigaretter, kokaoblade og alkohol er gaver, som bolivianerne forærer djævlen. Han kan beskytte dem i minerne og vise dem, hvor de kan finde mineraler, som de kan sælge. Det menes, at mens Gud bestemmer over jorden, hersker djævlen under jorden.

Bolivia er et udviklingsland, hvor 60% af befolkningen lever i fattigdom. Landets vigtigste økonomiske aktiviteter omfatter naturgas, landbrug, skovbrug og fiskeri, minedrift (især tin). Indtægter fra turisme er også en vigtig del af økonomien og er vokset jævnt siden 1990’erne. Trods politiske uroligheder omkring 2003-06 er sikkerhedssituationen i landet generelt god, hvilket gør det muligt at rejse frit i landet og i byerne uden iagttagelse af særlige sikkerhedsforskrifter. Hvis du vil læse mere om Bolivia, kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvad kan du lave i Bolivia?

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.
ICYE-programmet

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Pris

VarighedPris
6 månederkr. 28.500
12 månederkr. 38.000

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.
Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Minimum to seminarer under opholdet
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

STePs-programmet

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Pris

VarighedPris
4 ugerkr. 7.200
5 ugerkr. 7.860
6 ugerkr. 8.520
7 ugerkr. 9.180
8 ugerkr. 9.840
9 ugerkr. 10.500
10 ugerkr. 11.160
11 ugerkr. 11.820
12 ugerkr. 12.470
13 ugerkr. 13.130
14 ugerkr. 13.790
15 ugerkr. 14.450
16 ugerkr. 15.110

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Kost og logi
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?