Om Belgien
Det lange program
Det europæiske program

Kunne du tænke dig at komme helt tæt på livet i Belgien med alt det indeholder, både EU, historie, pomfritter og chokolade? Alt imens du laver frivilligt arbejde. Så har du her en gylden mulighed.

I Dansk ICYE udbyder vi nemlig to forskellige programmer, der kan sende dig af sted på et ophold i Belgien. Det ene er et langvarigt ophold, kaldet ICYE-programmet. Det andet er et EU finansieret program, kaldet ESC-programmet.

Øllets og enighedens land

Belgien ligger i Vesteuropa og grænser op til Frankring, Holland, Tyskland og Luxembourg. Landet har en befolkning på omkring 10,7 millioner mennesker, som officielt er delt i to lejre. Efter spændinger imellem de flamske/hollandsktalende flamlændere i nord og de fransktalende vallonere i syd, er der blevet lavet nogle forfatningsmæssige ændringer, der gør at begge er anerkendte separate autonome regioner. I forlængelse heraf er Belgiens motto blevet dannet: ‘Einigkeit macht stark’. Dette betyder på nederlandsk Enighed gør stærk. Motto hentyder til, at selvom der er to forskellige autonome regioner i landet, så kan disse godt arbejde i enighed.

Mottoet kan også tolkes i en europæisk sammenhæng da hovedstaden, Bruxelles, er hovedkontoret for Den Europæiske Union. Derudover huser Bruxelles også andre hovedkontorer for store internationale organisationer som f.eks. NATO.

Hvis du er en rigtig ølentusiast, så er Belgien lige noget for dig. Landet har en lang og stolt øltradition, og der findes en stor variation af originale oprindelige øltyper. Belgien har deres berømte hvedeøl Witbier, som stammer fra 1400-tallet. Yderligere er typer som frugtøl, vildtgæret øl, sour ales og klosterbryggene Abbey ales og Trappist øl andre typer, som er et must at smage, når man er i landet. Mange belgiske øltyper har et højt alkoholindhold i forhold til danske øl, og øl, der generelt sælges i Danmark. Belgien beviser også, at de har en stolt øltradition, fordi landet er hjemsted for verdens største bryggerikoncern ImBev med hovedkvarter i byen Leuven. Hvis du vil læse mere om Belgien, kan du finde flere informationer på Globalis.

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kontakt sekretariatet
12 måneder kontakt sekretariatet

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

ESC-programmet

Det europæiske program

ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program under European Solidarity Corps (ESC). Programmet giver unge mellem 18 og 30 år mulighed for at tilbringe mellem 2 og 12 måneder i et europæisk land eller et partnerland, hvor du udfører frivilligt arbejde og herigennem lærer om et andet lands kultur, arbejdsliv og fritid.

Det er gratis for dig at rejse som ESC-volontør, da du får dækket udgifter til transport, forsikring, sprogkursus, lommepenge samt kost og logi.

På programmet skal du selv være aktiv i at finde og ansøge de projekter, der tilbyder plads til frivilligt arbejde og det kan altså sammenlignes med at søge job. Du er i mange tilfælde oppe imod mange andre ansøgere om samme projekt og vi anbefaler derfor, at du sender ansøgninger til mere end ét projekt for at have større chance for at blive udvalgt.

Det er en længere ansøgningsprocedure at søge om frivilligt arbejde gennem ESC – Individual Volunteering. Vi anbefaler derfor, at du kommer i gang i god til inden du vil afsted. F.eks. kan projekter søge efter volontører op til 8 måneder før projektstart.

Læs mere om ESC-programmet

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi

 • Lommepenge
 • Syge-, ulykke- og ansvarsforsikring
 • Transportomkostninger
 • Sprogkursus

Hvor kan jeg komme hen?