Du har to muligheder for at blive frivillig i Belgien

Du kan rejse på vores ICYE-program og rejse gennem ESC – Individual Volunteering. Vores ICYE-program er et long-term program, hvor du er afsted enten 6 eller 12 måneder. ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program og varer fra 2-12 måneder. På de nedenstående links kan du læse mere om de to programmer, og finde ud af, hvilket program der passer bedst til dig.

Belgien – Øllets og enighedens land

Belgien ligger i Vesteuropa og grænser op til Frankring, Holland, Tyskland og Luxembourg. Landet har en befolkning på omkring 10,7 millioner mennesker, som officielt er delt i to lejre. Efter spændinger imellem de flamske/hollandsktalende flamlændere i nord og de fransktalende vallonere i syd, er der blevet lavet nogle forfatningsmæssige ændringer, der yder de to regioner formel separat anerkendelse og autonomi. I forlængelse heraf er Belgiens motto blevet dannet; ‘Einigkeit macht stark’, der på nederlandsk betyder Enighed gør stærk. Dette motto hentyder blandt andet til, at selvom der er to forskellige autonome religioner i landet, så kan disse godt arbejde i en harmonisk enighed. Mottoet henviser yderligere også til Bruxelles som politisk hovedsæde;

Belgien er et stifetende medlem af Den Europæiske Union og er vært for sit hovedkontor i hovedstaden Bruxelles. Bruxelles er Europas største politiske hovedsæde, der udover EU også huser hovedkontorer for store internationale organisationer så som NATO.
Hvis du er en rigtig ølentusiast, så er Belgien lige noget for dig. Landet har en lang og stolt øltradition og der findes den største variation af originale oprindelige øltyper her. Belgien har deres berømte hvede øl Witbier, som stammer fra 1400-tallet. Yderligere, er typer som frugtøl, vildtgæret (spontangæret) øl, sour ales og klosterbryggene Abbey ales og Trappist øl andre typer, som er et must at smage, når man er i landet. Mange belgiske øltyper har et højt alkoholindhold i forhold til danske øl, og generalt øl der sælges i Danmark, så dette skal man være opmærksom på inden det kan gøre en syg. Belgien beviser også, at de har en stolt øltradition, fordi landet er hjemsted for verdens største bryggerikoncern ImBev med hovedkvarter i byen Leuven. Hvis du vil læse mere om Belgien, kan du finde flere informationer på Globalis.

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet forskellige ting omkring dét at være frivillig. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, smukke naturbilleder og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!

ICYE i verden