Ud at rejse på EVS-programmet

Dansk ICYE bliver løbende kontaktet af vores partnerne med tilbud om projekter, der søger en volontør med kort varsel. I de tilfælde har du altså mulighed for at komme afsted på et af vores programmer med kort varsel.
Falder du selv over noget, der lyder interessant, er du velkommen til at kontakte sekretariatet. Men skynd dig, da tilbuddene ikke varer evigt.
Det er desuden en god idé at holde øje med “Youth Networks” hjemmeside, hvor godkendte EVS-projekter også bliver lagt op.

Ud at rejse på ICYE-programmet

Vi har i øjeblikket ledige pladser på ICYE-programmet til flere af vores kvotalande, hvor vi har slået op til 3.000 kr. af prisen.
Pladserne indgår som en del af ICYE’s kvota-system. Det vil sige, at når du tager på udvekslingsophold til eksempelvis Kenya, så kommer der også en kenyaner til Danmark. Denne ordning kalder vi “solidaritetsmodellen“, da den giver folk fra verdens fattige lande mulighed for at komme på udveksling. Således går den tværkulturelle forståelse begge veje.
Du skal være meget velkommen til at kontakte sekretariatet for uforpligtende information.

Ungdomsudveksling i Letland: TreeHouse – a Week of Intense Creation

Hvornår vågnede du sidst op i et træ? Det får du mulighed for i Letland, hvor du sammen med unge fra 5 andre lande har mulighed for at bygge en træhytte i træerne og lave andre aktiviteter udendørs.
 Sted: Letland
 Ledige pladser: 5 (4 deltagere og 1 gruppeleder)
 Datoer: 31.04.17-08.05.17 (APV fra den 1.-2. april)
Læs mere her

Gennem projektet vil du gå gennem alle dele af projekt management; startende fra at identificere et problem, komme op med en ide, forme, lede og være en del af et team, lave planer, handle, reflektere og dele erfaringerne med andre. Projektet vil foregå i tre stadier, hvor det første vil være at lave træhytterne, dernæst vil du sammen med de andre deltagere lave en film omkring processen med at bygge en træhytte. Det sidste stadium er en festival oppe i træerne, hvor du med de andre deltagere kan fejre jeres succes med musik, dans, forestillinger og workshops. Forvent at blive klogere på entreprenørskab, projekt management, du kan tage med dig videre i din hverdag i Danmark. Du har som gruppeleder også mulighed for at deltage i de to planlægningsdage (APV), hvor du sammen med de andre gruppeledere og koordinatorer af projektet planlægger ugen og gennemgår de praktiske opgaver under projektet. Du vil som gruppeleder indgå i koordinatorteamet og vil også skulle stå for enkelte sessioner under projektet (eller andre praktiske opgaver). Se mere omkring projektet her (Google Drive).

Ansøgning
• For at ansøge skal du være medlem af Dansk ICYE Bliv medlem
• Dernæst skal du sende en ansøgning til Jonas på mail [email protected]. Ansøgningsskemaerne for Ungdomsudvekslings programmet finder du her.

Hvis du gerne vil have yderligere oplysninger om projektet, er det ligeledes Jonas du skal skrive til. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til sekretariatet på telefon 8618 0715, hvis du har spørgsmål.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Godkendt EVS projekt i Grækenland – frivillig på ORFEAS kontor i Xylokastro

ORFEAS arbejder med oplysningsarbejde for unge i regionen, så de får information om de muligheder de har i forhold til udveksling, non-formal interkulturel læring, social integration og aktiv deltagelse.
 Sted: Xylokastro – Grækenland
 Ledige pladser: 1
 Datoer: Start i marts 2017 – varighed: 8 måneder
Læs mere her

Se mere omkring projektet her (PDF).

Ansøgning
• For at ansøge skal du være medlem af Dansk ICYE Bliv medlem
• Dernæst skal du sende en ansøgning til Pia på mail [email protected]. Ansøgningsskemaerne for EVS programmet finder du her.

Læs mere om EVS programmet her .
Hvis du gerne vil have yderligere oplysninger om projektet, er det ligeledes Pia du skal skrive til. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til sekretariatet på telefon 8618 0715, hvis du har spørgsmål.

Vi glæder os til at høre fra dig!